Reparation af spectrum analyzer HP859X-seriens display delDa jeg for en tid siden erhvervede en HP8592L spectrum analyzer, som HP/Agilent ikke mere servicerer, fordi typen er 10-15 år gammel, havde den en fejl i display delen. Når man tændte for enheden, varede det et minuts tid før, der var billede på skærmen, temmelig irriterende.

Det er anbefalelsværdigt at hente service manualen hos Agilent, og følge den, når analyzeren skal 'splittes ad', benyt linket herunder.

Fejlretning på må-og-få er ikke altid lige let, og da jeg ikke havde noget diagram over den lille 6 tommer standard monitor, kontaktede jeg fabrikanten OMNI VISION i USA.
De var utrolig positive og mailede herefter en servicemanual til mig, og herfra har jeg sakset en del af diagrammet - den del jeg havde brug for i forbindelse med fejlfinding af enheden.


Nu var resten en leg - 4 målinger med oscilloscopet, og den defekte del var indkredset - C14 en 4,7uF/50V 85°C elektrolytkondensator var blevet til en "tør enke", dvs. der var et meget dårligt signal på basen på linieudgangstransistoren Q2, som først, når den var rigtig varm, kunne drive højspændingen op på et tilstrækkeligt niveau.
Du kan med fordel udskifte elektrolytkondensatoren med en god folie kondensator, samme kapacitet og spænding.

Efter kondensatoren er udskiftet, er opstartstiden for display delen 8 - 10 sekunder, og højspændingen er nu helt "stiv".


Jeg har nu repareret 3 stk HP8592L med samme fejl i display delen, samme kondensator fabrikat!!!


HP8590 Manuals & Guides


LP06xxE3Y diagram


LP06xxE3Y layoutOmni Vision LP06xx Service Manualmail link

Opdateret 30. marts 2009