ICOM 756PRO3 modifikationNu, hvor jeg har været den lykkelige ejer af en ICOM IC-756PRO3 i et par år, er tiden kommet til at 'forbedre' den lidt. Jeg har været små-irriteret over, at 'kassen' bliver varm efter en halv times drift, og derfor har jeg udtænkt en simpel forbedring, hvor den interne blæser forsynes med en lav spænding, ca. 6 volt, i dens 'hvileperioder'.
Den interne blæserstyring vil selvfølgelig styre blæseren, når behovet er tilstede, som før modifikationen.


Adskillelse af kabinettet:

Fjern de 11 sorte krydskærvsskruer fra topdækslet og de 2 i håndtaget, dernæst de 11 blanke krydskærvsskruer i den grå chassis-dækplade, - nu har du direkte indsigt til udgangsforstærkeren (PA) i venstre side.PA trin med blæser styring

Her ses sendeforstærkeren med blæserreguleringen forneden lidt til venstre for midten.Blæserstyring

I midten af billedet ses blæserstyringen8V2/1,3W zener

Her ses den eneste komponent der skal iloddes, en 8V2/1,3W zenerdiode.
Set i bagklogskabens ulidelige klare skær, vil jeg nok bruge en 7V5/1,3W zenerdiode i dag!Blæserstyring med den iloddede zener

Blæserstyring med den iloddede zenernærbillede

Nærbillede af den iloddede zenerBlæser kontrol diagram

Diagram over blæser kontrollen med min modifikation øverst til højre.


Check kredsløbet for eventuelle kortslutninger, og nu kan du så teste kredsløbet, hvis du er sikker på, at alle ledningsstumper og loddeklatter er fjernet.

Tilslut spænding, check at blæseren fungerer som du ønsker og nyd blæserens svage brise gennem kabinettet uden nævneværdig støj.

Remonter dækplade, højtalerledningen lægges tilbage på plads (under blæserfæstet), remonter topdækslet og bærehåndtaget.

Så simpelt var det!


Held og lykke med ændringerne.


mail link

Revideret 30. november 2008